Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Znovuzrození fotbalové přípravky

 

dsc00083.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Od září 2012 byla obnovena fotbalová přípravka TJ KOVO Ždánice. Přípravka se  skládá z dětí ve věku 5-9 let a je nedílnou a velmi užitečnou součástí většiny fotbalových klubů.

Proto jsme rádi, že se Ždánice zařadily mezi kluby, které přípravkou disponují.

Dítě, začínající v přípravce, získává již v utlém věku kromě sportovních dovedností i určité návyky a disciplínu, která ho bude provázet celým životem a samozřejmě se zabaví v kolektivu chlapců a dívek přiměřeného věku.

V neposlední řadě je i pro rodiče velkou radostí sledovat fotbalové krůčky a úspěchy svých dětí. Jelikož nemáme děti ještě přihlášené do sezony, snažíme se domlouvat co nejvíce přátelských utkání s týmy s okolních obcí.

Byli jsme ve Stražovicích, kde jsme prohrály 10:4, zajeli jsme do Krumvíře, kde jsme prohrály 17:1 a doma jsme přivítali tým Uhřic s výsledkem 1:11.

V zimním období trénujeme v tělocvičně ZŠ. Zůčastnili jsme se 3 turnajů v hale. Vždy se jednalo o turnaj ´´Tří mužstev´´. Vzhledem k věku dětí je to ideální počet, protože na konci jsou všichni odměněni. Účastnili se vždy Strážovice, Nenkovice a Ždánice.

 

1.  turnaj     26.1. 2013 ( pořadatel : Strážovice )

Strážovice – Ždánice     8 : 2

Nenkovice – Ždánice     9 : 3

 

2. turnaj       9.3. 2013 ( pořadatel : Ždánice )

Ždánice – Strážovice      4 : 12

Ždánice – Nenkovice      1 : 4

 

3. turnaj     20.3. 2013 ( pořadatel : Nenkovice )

Nenkovice – Ždánice      9 : 4

Strážovice – Ždánice       5 : 3

 Během prvního turnaje jsme se prezentovali velmi ustrašeným výkonem. V ostatních dvou turnajích bylo vidět znatelné zlepšení a nasazení. Hlavně v posledním utkání se Strážovicemi byl výsledek víc, než přijatelný.

Je třeba si uvědomit, že tým spolu trénuje teprve půl roku, ale výsledky napovídají, že naše mládež ušla velký kus cesty k lepším výsledkům.